zondag 1 juni 2014

zondag gaan we voor gezond gedrag
Goedemorgen lieve lezeressen, Vandaag is het zondag en ik ben op het idee gekomen om voortaan elke zondag een artikel te gaan schrijven en nee niet zomaar een artikel maar een Zondag gaan we voor gezond gedrag artikel. Maar wat houdt dit nu in zal je jezelf wel afvragen nou ik wil voortaan elke zondag een artikel schrijven over een lekker en gezond ontbijt of lunch. Dit kan dan erg gevarieerd zijn met elke zondag een nieuwe recept die je op je vrije zondag kunt gaan bereiden. 

Op onze eerste Zondag gaan we voor gezond gedrag artikel gaan we bananenpannenkoekjes maken. Je hebt het waarschijnlijk al vaker voorbij zien komen, maar er zijn veel verschillende variaties als het gaat om bananenpanenkoekjes. Vandaag wil ik jullie 2 recepten meegeven zodat je zomenteen gezellig in de keuken aan de slag kan gaan met je heerlijke en gezonde pannenkoekjes. En het beste van alemaal is dat het nog makkelijk en snel te bereiden is.

Banaan en ei pannenkoekjes
Ingrediënten:
65 Calorie Blueberry Banana Pancakes... I want to try these! She has so many good healthy recipes! Read her story too, she's amazing!1 ei
1 banaan
boter om in te bakken
Topping: blauwe bessen - aardbeien

Ingrediënten voor een nog gezonder variant:
2 eiwitten ( 2 eieren zonder eigeel)
1 banaan
Kokosolie om in te bakken
Topping: blauwe bessen - aardbeien

Bereidingswijze:
Prak de banaan met een vork fijn en doe hier de ei of eiwitten bij. Heb je hier moeite mee mix het dan met een staafmixer. Verhit wat boter of olie in de pan. Schep het beslag met een pollepel in drie mooie rondjes van ongeveer 8 cm doorsnede. Verdeel wat blauwe bessen over de pannenkoeken in de pan als het beslag nog vloeibaar is. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten mooi bruin. Bak totdat het beslag op is.

tip: Vind je de pannenkoeken niet zoet genoeg gebruik dan honing in plaats van stroop.
*Om je pannenkoekjes nog lekkerder te maken gebruik toppings als aardbeien, blauwe bessen, kokosrasp, geschaafde amandelen, zwarte chocola chips boven de 76% of bananen.

Havermout pannenkoekjes
Ingrediënten:
35 gram havermout meel (je kan havermout vermalen met een staafmixer of in je keukenmachine)
1 banaan
1 ei
1 theelepel bakpoeder
klein scheutje melk
olijfolie/ roomboter

Ingrediënten voor een nog gezonder variant:
35 gram havermout meel
1 banaan
2 eiwitten (2 eieren zonder eigeel)
1 theelepel bakpoeder
klein scheutje plantaardig melk (amandel- soja- havermelk)
kokosolie

Bereidingswijze:
Vermaal de havermout met een staafmixer of keukenmachine. Voeg de banaan toe samen met de eiwitten of ei. Verhit wat kokosolie in een koekenpan en maak 3 kleine rondjes van het beslag in de pan. Bak aan één kant totdat bovenop belletjes ontstaan. Vuur niet te hoog. Draai voorzichtig om met een spatel. Bak vervolgens al het beslag op.

tip: Vind je de pannenkoeken niet zoet genoeg gebruik dan honing in plaats van stroop.
*Om je pannenkoekjes nog lekkerder te maken gebruik toppings als aardbeienblauwe bessen, kokosrasp, geschaafde amandelen, zwarte chocola chips boven de 76%  of bananen.
Chocolate Chip Banana Pancakes


En smullen maar! Hebben jullie de pannenkoekjes zelf nagemaakt laat een reactie achter hoe jullie ze vonden smaken. beautysquads.


Tagged:

1 opmerking: